Translate

12 Eylül 2014 Cuma

Nelson Mandela Vefat Ettiği Zaman Kaleme Aldığım Kısa Bir Yazı



2013 RIP yapmaya devam ediyor ve dünyanın önemli/sayılı liderlerinden biri olan Güney Afrika'nın ilk siyahı devlet başkanı Nelson Mandela 95 yaşında hayatını kaybetti. Nelson Mandela 1994-1999 yılları arasında Güney Afrika'da 5 yıl devlet başkanlık görevini yürütmüştür.
Yönetimi apartheid akımını dağıtmaya, fakirliğe, eşitsizliğe ve ırkçılığı engellemek için çalışmıştır. Dünyanın en saygı duyulan devlet adamlarından biri olan Nelson Mandela, Güney Afrika'da ırk ayrımcılığına dayalı rejimi (apartheid) yıkarak yerine tüm ırkların eşit şekilde temsil edildiği bir demokrasi getirmek için verilen mücadeleye önderlik etmiştir.

 1990 senesinde devlet başkanı De Klerk tarafından kayıtsız şartsız olarak serbest bırakılmıştır ve Mandela "Mücadele benim için hayattır ve siyahların bağımsızlığı için mücadele edeceğim" sözü ile halk onu daha da benimsemiştir. 1999 yılında devlet başkanlığından ayrıldığında Güney Afrika'nın en üst düzey elçisi olarak görev almış ve Nelson Mandela vakfı aracılığı ile fakirlik ve HIV/AIDS'e karşı kampanyalarda yer almıştır, ayrıca Güney Afrika için 2010 Dünya Futbol Kupası'na ev sahipliği hakkını kazanması için de özel çaba sarfetmiştir. Güney Afrika onu "Ulusun Babası" olarak anmaktadır. Nelson Mandela hayatının son yıllarında(özellikle 2011 den beri) solunum yetmezliği/enfeksiyonu,/akciğer sorunu ve kanser ile uğraşmıştır.


Dünyanın örnek aldığı sayılı liderlerden biri ve benim de kendisi ile ilgili bilgilerim kapsamında Nelson Mandela yaptıkları ile ve hayatı boyunca verdiği sayısız mücadele ile benim için çok önemli saydığım liderlerden bir tanesidir. Kara Kıta için çok büyük kayıp. Ruhun şad, mekanın cennet olsun Nelson Mandela (Madiba) ! Ve kendisinin de çok sevdiğim bir sözünü de paylaşmak istiyorum.

Nelson Mandela : Hiç kimse ten renginden, geçmişinden ya da dininden dolayı bir diğerinden nefret ederek dünyaya gelmez! İnsanlar nefret etmeyi öğrenirler ve eğer nefreti öğrenebiliyorlarsa o zaman onlara sevmeyi de öğretebiliriz.

Hiç yorum yok: