Translate

26 Eylül 2014 Cuma

Apple Fiyaskosu

Apple, iPhone 4S ve sonrasındaki telefonlar için iOS 8 güncellemesini yayınladı ve telefonlarda yarattığı kasma, takılmalar ve buna benzer birçok şikayet doğrultusunda dün ve bugün olmak üzere iOS 8.0.1 ve iOS 8.0.2 güncellemelerini tüm kullanıcılarına yayınladı.


Bu iOS 8.0.1 güncellemesi. Bu güncelleme yayınladıktan ve yüklendikten yalnız birkaç dakika sonra sosyal medyada şikayetlerin ardı arkası kesilmedi. iOS 8.0.1 güncellemesini yükleyen iPhone 5S, 6 ve 6+ kullanıcıları telefonlarında sinyal kayıpları olduğunu ve Touch ID'nin çalışmadığından şikayet ettiler.

CNBC Tech'a paylaştığı bu tweette Apple, 40000 taneden daha az iPhone 6 ve iPhone 6+ cihazının iOS 8.0.1 hatasından etkilendiğini söylemiş. Takip ettiğim ve önüme düşen birkaç tweet ise şu şekilde.


iOS 8.0.1 güncellemesinden şikayet edenlerin attığı tweetler
iOS 8.0.1 güncellemesinden memnun olmayan bazı kullanıcıların tweetleri.

Bu şikayetler doğrultusunda çok şikayetin gelmesi sebebi ile Apple, güncellemenin eksik olduğu ve tam tamamlanmadığı gerekçesi ile bir süre sonra iOS 8.0.1 güncellemesini telefonlardan çekti ve bu güncelleme fiyaskosu yüzünden tüm Apple kullanıcılarından özür dileyen bir yazı yayınladı. Techcrunch hesabının kısaca attığı tweet ve haber[1]. Tweet ise şu şekilde idi :
       
         -iOS 8.0.2 kullanıcılar için şu an mevcut. iOS 8.0.1'i indiren iPhone 6 ve 6+ kullanıcılarının iOS 8.0.1 deki etkilendiği  hatayı düzeltir (Touch ID, cell services) ve bazı iyileştirmeleri kapsar. Apple, iOS 8.0.2 yi duyurmakla beraber iOS 8.0.1 güncellemesinden etkilenen iPhone 6 ve iPhone 6+ kullanıcılarından hata için özür diledi.

Bu olanlardan sonra da Apple bugün itibari ile iOS 8.0.2 yi bizlere sundu. iOS 8.0.1 de meydana gelen Touch ID ve cell service hatası başta olmak üzere birçok iyileştirme ile beraber bizlere sunuldu. Yaklaşık 73 MB'lık bir güncelleme.


iOS 8.0.2 güncellemesinin barındırdığı yenilikler/iyileştirmeler

Bu güncellemeden sonra telefonların iOS 8.0.1'e nazaran daha iyi bir hal aldığı açık. iPhone 4S kullanan biri olarak şimdilik bir sorun yaşamadığımı söyleyebilirim. Bu aralar iPhone 6 Plus'un büküldüğü iddaaları ile çalkalanan Apple, iOS 8.0.1 ile karizmasını biraz çizdirse de iOS 8.0.2 ile kısmen şikayetleri halletmiş gibi duruyor. Hazır büküldüğü iddaaları derken bugün Apple'dan resmi bir açıklama yayınlandı.[2] Bunları fırsat bilen HTC, Samsung ve LG de bu iddia üzerinden Apple'a atıfta bulunarak sosyal medyadan takipçilerine ve hayranlarına bir mesaj yayınladı..


Apple'ın piyasadaki rakiplerinden iddia üzerine attıkları tweetler

Bu iddialar ortalarda dolaşan iPhone 6 Plus'ı eli ile büken bir blogger kullanıcısının attığı video ve yaptığı bend test sayesinde doğrular gibi olsa da Apple bugünkü açıklaması ile bükülme iddialarını kesin bir dille yalanladı ve bir video yayınladı. Umarım bu olumsuzluklar Apple'ın kendisine ve hisselerine negatif bir şekilde yansımaz.

[1]-http://techcrunch.com/2014/09/25/apple-apologizes-for-iphone-update-bug-and-releases-new-ios-8-0-2/
[2]-http://video.ntvmsnbc.com/appledan-elestirilere-yanit.html


Haberler için Kaynak : Techcrunch, ntvmsnbc

 (Linklere blogun sağ üst köşesinden ulaşabilirsiniz)

Hiç yorum yok: