Translate

21 Eylül 2014 Pazar

Berlin IFA 2014 Unpacked Samsung Galaxy Note 4

IFA 2014'de TSİ 16:00 Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy Note 4, Galaxy Note Edge ve akıllı saatleri Galaxy Gear S ile Galaxy Gear VR'ın lansmanını yaptı. Ben de Galaxy Note 4 ile ilgili kısa bir makale hazırlayıp telefon hakkındaki çarpıcı özellikleri ve teknik donanımı ile ilgili sizi bilgilendireceğim. Yazının faydalı olması dileği ile;

Samsung Galaxy Note 4 Ekim ayında Türkiye'de satışa çıkacak ve fiyatı 2200-2500 TL arası değişecek.

HD Super Amoled ekran, 5.7", 32 GB hafıza, 8 çekirdek, 3 GB RAM (Samsung Galaxy Note 3 ile aynı), hassasiyeti 2x olmuş S Pen kalemi barındırıyor. Smart Select modu gelmiş ek olarak S Pen'e. Kırp yapıp fotoyu hızlıca atıyoruz. Toplu kırp yapıp bir anda da paylaşabiliyoruz çektiğimiz fotoğrafları. Ön kamera ile 120 derecelik #selfie (#özçekim) yapabilmek mümkün. ( 2014'teki Oscar töreninin meşhur selfie'sindeki reklamın ekmeğini hala yiyor Samsung :) )

Arka kamera 16 MP, ön kamera 3.7 MP, diyafram açıklığı ise 1.9, 2560x1440 ppi çözünürlüğe sahip olmuş yeni telefonda. Aynı zamanda 4K video çekebilme özelliği de mevcut.

50% şarjı yarım saatte doldurabilen şarj aleti yapılmış ki açıkcası pek inandırıcı gelmiyor. 3220 mAh batarya, 64 gba kadar olan kart desteği var. Kilit ekranı da rehbere göre fotoğraf değiştirebiliyor.

Siyah, beyaz, altın ve pembe (charcoal black, frost white, bronze gold, blossom pink) renklerde satışa sunulacakmış Galaxy Note 4. Galaxy S5'teki gibi bu yeni phablet telefonda su ve toza dayanıklılık ve gürütüyü engelleme özelliği de mevcut. Bunun yanında S5'teki gibi parmak izi özelliğe mevcut ki umarım daha kullanışlı olur S5'e nazaran.


176 gr ve 8.3 mm kalınlığında ve Note 3'e kıyasla daha ağır bir telefon. Metal frame ve arka kasası deriye benzer bir malzeme ile kaplı.

Aarayüz yenilenmiş ve bunun yanında Multitaskling ve Multi Window özellikleri göze ilk çarpan özellikler. Çoklu pencere özelliğinin kullanımı, önceki telefonlarda şirketin aldığı eleştiriler değerlendirilerek yeniden düzenlenmiş ve kolaylaştırılmış. Çok basit hamlelerle ekran ikiye ayrılıp, farklı uygulamalar aynı anda kullanılabiliyor. Note 4, Samsung’un son telefonlarında gördüğümüz parmak izi okuyucusu ile kalp atış hızı monitörünü de barındırıyor. 50% şarjı yarım saatte doldurabilecek hızlı bir şarj aleti yapılmış ki keza bana hiç inandırıcı gelmedi (mevcut telefonlar ortada iken). Dropbox çok övüldü ki geçen günlerdeki Hollywood ünlülerinin iCloud hesabına yapılan hack saldırısı yüzünden baya bir Apple'a giydirildi :) 3 mikrofon mevcut, üstte 1, altta 2 tane olmak üzere ki aramalarda ve kayıtlarda oldukça işe yarayacak bir özellik.


Telefon kılıfları için ise Swarovski ile anlaşmış Samsung. Bayan kullanıcılar için iyi bir tercih olabilir ama erkek olarak fikir verecek olursam bence boşunuza paranızı vermeyin bu kılıfa :)

İlk izlenimim :

Genel bir toparlama yapacak olursam; birkaç teknik donanım dışında bu bilgileri göz önünde bulundurduğumda note 4'ün kaliteli ama beklenti altında kaldığını düşünüyorum. Umarım Note 3 gibi güncelleme bekletmeyip, donma yapmaz (Note 3'e göre daha iyi cihaz). Ama telefon parasının karşılığıdır orası ayrı. Okuyanlara şimdiden teşekkür ederim, umarım küçük de olsa bir faydası dokunmuştur.
                                                                                                                                                      
(Resimler için Source : PCWorld, Webtekno)



















Hiç yorum yok: